Fulltegnet emisjon i Bulandet Miljøfisk AS

[et_pb_section fb_built=»1″ _builder_version=»3.22″ custom_padding=»81px||76px|||»][et_pb_row _builder_version=»3.25″ background_size=»initial» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» custom_margin=»-63px|auto||auto||» min_height=»182px»][et_pb_column type=»4_4″ _builder_version=»3.25″ custom_padding=»|||» custom_padding__hover=»|||»][et_pb_text _builder_version=»4.4.9″ background_size=»initial» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat»]

Bulandet Miljøfisk har hentet inn 100 mill. kroner i samarbeid med Norne Securities. Emisjonen ble fulltegnet, første byggetrinn av det landbaserte oppdrettsanlegg på Bulandet er dermed fullfinansiert. Målet er å ferdigstille utbyggingen i 2021. Første leveranse av fisk er planlagt i løpet av våren 2022.

Produksjonsmodellen i Bulandet baserer seg på gjennomstrømningsteknologi med kombinasjon av slaktefisk og postsmolt. I første byggetrinn vil selskapet produsere cirka 1000 tonn per år. Driftserfaringene fra denne fasen skal brukes aktivt i detaljplanleggingen av hovedanlegget.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=»1″ _builder_version=»3.22″ custom_padding=»1px|||||»][et_pb_row column_structure=»3_5,2_5″ _builder_version=»3.25″ background_size=»initial» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» min_height=»803px» custom_margin=»-63px|auto||auto||» custom_padding=»5px|||||»][et_pb_column type=»3_5″ _builder_version=»3.25″ custom_padding=»|||» custom_padding__hover=»|||»][et_pb_text _builder_version=»4.4.9″ background_size=»initial» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» custom_margin=»-7px|||||» custom_padding=»0px|||||»]

Bulandet Miljøfisk befinner seg fortsatt i en tidlig fase. Det er derfor veldig gledelig at investorer som Aquaculture Innovation AS, Jakob Hatteland og Karstein Gjersvik satser tungt på selskapet. De tre største aksjonærene tegnet seg for 75% av emisjonen. Selskapet har en utviklingsplan på Bulandet som vil bety betydelig økning utover dagens tillatelser på 5500 tonn. Samtidig planlegger vi ekspansjon utover eksisterende lokalitet på Bulandet, påpeker daglig leder Hans Haddal.

Investeringen vi gjennomfører nå er over 150 mill. Dette er betydelig for et lokalsamfunn som Bulandet/Værlandet. Sysselsettingseffekten av første byggetrinn vil være på 4-5 ansatte. Ved full utbygging i Bulandet er sysselsettingen inntil 15 personer på Bulandet, sier Haddal.

Styreleder Knut Eikeland ser frem til å komme i mål med første byggetrinn og få fisk i anlegget. Oppdrettsnæringen er en fantastisk næring men også en næring som har sine utfordringer. Vi er inne i en brytningstid for næringen slik vi kjenner den. RAS anlegg i USA, Asia og Europa skal bygges, det er sterke politiske føringer i retning av oppdrett til havs, lukkede anlegg i sjø og landbaserte anlegg.  I Bulandet ønsker vi å utvikle vår forretningsmodell i tett samarbeid med resten av verdikjeden i Norge. Postsmolt fra gjennomstrømningsanlegget til Bulandet tror vi blir en svært attraktiv fisk for sjøanlegg, uavhengig av om det er tradisjonelle anlegg, lukkede anlegg eller anlegg til havs. Vi vil se en endring i næringen de neste 10-20 årene i retning av en mer differensiert produksjonsform i Norge. Næringen vil utnytte de naturgitte fortrinnene og kompetansen vi har i Norge, samtidig som miljøbelastningene blir redusert påpeker Eikeland

I Bulandet Miljøfisk skal laksen vokse opp i et så naturlig miljø som mulig samtidig som man kontrollerer faktorene som påvirker fiskehelse og trivsel. Gjennom teknologi for trening av fisk og samarbeid med FOU miljø, skal vi i Bulandet utvikle en fisk med svært god konsistens og muskelmasse sier Haddal.

Kontakter Bulandet Miljøfisk

Hans Haddal (daglig leder) +47 414 46 452 hans@miljofisk.no

Knut Eikeland (arbeidende styreleder) +47 909 70 018  knut@miljofisk.no

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»2_5″ _builder_version=»3.25″ custom_padding=»|||» custom_padding__hover=»|||»][et_pb_blurb image=»http://www.bulandetmiljofisk.no/wp-content/uploads/2020/05/Rev8-copy-1024×459.jpg» alt=»Bulandet Miljøfisk» _builder_version=»4.4.9″ background_color=»#eaeaea» width=»100%» custom_padding=»10px|10px|10px|10px|false|false»]

Bulandet Miljøfisk AS har tillatelse til å produsere 5 500 tonn laks i Bulandet i Askvoll Kommune. Bulandet og Værlandet er et mylder av øyer så langt vest i Vestland fylke som det er mulig å komme. Dette er et livskraftig og allsidig kystsamfunn med cirka 600 innbyggere. Andre viktige næringsveier i øysamfunnet omfatter fiskeri, fiskeindustri, akvakultur og reiseliv. 

Bulandet Miljøfisk ble stiftet i 2015 av Oddmund Storesund, Ola Sveen, Anne Margrete Grepstad og Victor Hellesen. Styret i Bulandet Miljøfisk består av Knut Eikeland (Styreleder), Henrik Hareide, Ola Sveen, Oddmund Storesund, Arnt Henning Blom (Styremedlemmer). Hans Haddal er Daglig Leder. Største aksjonærer i selskapet er: Aquaculture Innovation AS (20%), Jacob Hatteland (20%), Karstein Gjersvik (15%).

Postsmolt er fisk på ca 1 kg som blir satt ut i sjø for videre produksjon frem til ca 5 kg (matfisk)

Vår modell: Gjennomstrømningsanlegg med gjenbruk av vann.

RAS anlegg, anlegg som resirkulerer mer enn 95 % av vannet som tas inn i anlegget.

Norne Securities er et verdipapirforetak med hovedkontor i Bergen.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]


Publisert

i

av

Stikkord: