Motstand skaper
motstandskraft

Selv et barn vet hvor verdifull skogen er. Den friske, betagende lukten av trær. Ekkoende fugler som flyr over den tette størrelsen. Et stabilt klima, et bærekraftig mangfoldig liv og en kilde til kultur. Likevel henger skoger og andre økosystemer i balansen, truet med å bli åker, beite og plantasjer.

Ledig stilling

Les mer ↗

ØKOSYSTEM

Positiv vekst.

Naturen, i sunn forstand, refererer til essenser uendret av mennesket; plass, luften, elven, bladet. Kunst brukes på blandingen av hans vilje med de samme tingene, som i et hus, en kanal, en statue, et bilde. Men operasjonene hans til sammen er så ubetydelige, litt trimming, baking, lapping og vasking, at i et så storslått inntrykk som verdens inntrykk på det menneskelige sinn, endrer de ikke resultatet.

Solnedgang gjennom en tett skog.
Vindturbiner som står på en gresslette, mot en blå himmel.
Solen skinner over en ås som leder ned til fjæra. I det fjerne kjøer en bil ned en vei.

Vi har utvilsomt ingen spørsmål å stille som er ubesvarte. Vi må stole på skaperverkets fullkommenhet så langt, for å tro at uansett hvilken nysgjerrighet tingenes rekkefølge har vekket i våre sinn, kan tingenes rekkefølge tilfredsstille. Hver manns tilstand er en hieroglyfisk løsning på de henvendelsene han ville stille.